De ALPHA voor particulieren

Betalen

Betalen

Er zijn twee soorten ALPHA's. De "ouderwetse" biljetten van 5, 10 en 25 ALPHA voor in je portemonnee en een digitale variant voor op je smartphone of je computer. Vergelijk de ALPHA maar met zoiets als de boekenbon of de VVV-bon, maar dan van en voor ons zelf.

De biljetten kan je bij een groot aantal Alphense winkeliers en instellingen uitgeven aan de kassa of als leuk cadeau aan anderen geven.
Met je smartphone kan je aan iedereen betalen, die ook een rekening bij De Alphense Betaalwijze heeft.

Speciale ALPHA's

Misschien ga je in de toekomst speciale ALPHA's op je rekening krijgen. Bijvoorbeeld van je ziektekostenverzekeraar, die graag wil dat je gaat sporten of gezond(er) gaat leven. Die ALPHA's kun je alleen bij de sportclub uitgeven. De app op je telefoon controleert dat.
Ouders kunnen aan hun kinderen geld overmaken, dat bijvoorbeeld alleen bij de tienersociëteit MAZ kan worden besteed. De woningbouwvereniging kan iemand belonen voor klusjes in zijn huis of die hij bij de buren heeft gedaan. De ALPHA kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor gereedschap of korting op materialen. Daardoor komt er geen gezeur met belasting of huurtoeslag.

Speciale ALPHA's
€ 1,-   =   1,-

Geld storten of ontvangen

Je kunt vanaf je normale bankrekening eenvoudig via overboeking, iDeal, PayPal etc. euro's overmaken naar je ALPHA-rekening. Één euro = één ALPHA. We rekenen geen provisie.

Ontvangen is nog makkelijker. Je krijgt direct bericht als er wat binnenkomt en je kunt altijd direct je saldo zien.

De Alphense Betaalwijze accpeteert VISA, PayPal, iDeal, overboeking, MasterCard & Maestro

ALPHA cadeaubonnen

ALPHA's inwisselen

ALPHA's die niet voor speciale doeleinden zoals sport bestemd zijn, kunnen bij De Alphense Betaalwijze worden ingewisseld. We hebben dat liever niet, omdat we willen dat het geld in onze woonplaats blijft, maar tegen een kleine provisie, kun je uiteraard wel de ALPHA in euro's omzetten.

De ALPHA als cadeaubon

Bij een aantal adressen in Alphen kun je de papieren ALPHA kopen met euro's, maar uiteraard ook met je ALPHA-saldo op je smartphone en die gebruiken als cadeaubon, die bij de meeste winkels en restaurants in Alphen te besteden is.

Wat zeggen Alphenaren?

De Alphense Betaalwijze
Particulieren
Organisaties en bedrijven